SAMVÆR

CAFA udfører støtte og overvågning af samvær mellem forældre og børn samt andre typer af støtte til samvær f.eks. mellem børn og deres bedsteforældre, søskende eller tidligere plejeforældre.


Vores faglige tilgang til opgaverne er et anerkendende og udviklingsorienteret perspektiv, hvor vi altid vil lede efter mulige udviklingspotentialer i relationen mellem barnet og den voksne.


Vi etablerer løsninger, hvor det så vidt muligt er de samme konsulenter, der varetager samværet hver gang. Ofte er der dog to konsulenter på en opgave, som skiftes til at være til stede. Det smidiggør aftalemuligheder og sikrer en dynamisk vurdering af samværets udvikling.

HVOR?

Samværene kan finde sted i CAFAs lokaler i Borup eller Slagelse. De kan også finde sted hjemme hos forældrene eller på et anbringelsessted.

UDVIKLING AF ET SAMVÆR

Der kan efter aftale med beslutningstager arbejdes med at træne og udvikle relationen mellem forælderen og barnet med et udviklingsmål i sigte.


Formålet kan eksempelvis være:

  • at flytte samværet fra et samværshus til forælderens hjem
  • at ophæve støtten eller overvågningen
  • at kvalificere kontakten mellem forælderen og barnet

Før, efter og under samværet kan der arbejdes med de specifikke problematikker, der har indflydelse på samværets forløb. Udviklingsarbejdet kan finde sted i forhold til barnet, forælderen og dem begge.

Overvåget eller støttet samvær har mange aktører, der i givne situationer kan repræsentere forskellige faglige holdninger. Det kan besværliggøre samværet og kan afhjælpes ved hjælp af supervision til flere eller alle parter.

CAFA

Telefon: 46 37 32 32 Mail: cafa@cafa.dk 

Dokumenter kan sendes sikkert til CAFAs E-boks eller på sikker mail: aksn@cafa.dk 

CVR: 2826 4917

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke